Haptotherapie verzorgd vanuit de praktijk in Zoetermeer

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie (het toepassen van haptonomie) is een vorm van begeleiding van gesprek met aanraking. Hapto betekent dan ook letterlijk aanraking. De focus ligt op de gevoelsmatige omgang met jezelf en anderen. Bij haptotherapie staat de gevoelsbeleving centraal. Dit staat ook in relatie met hoe je omgaat met de lastige dingen in het leven.

Hoe werkt haptotherapie?

We beginnen de haptotherapie met een intake waarbij we via gesprek, aanraking en oefeningen, kijken of en hoe patronen en gewoontes invloed hebben op je leven. Samen worden de doelen van de haptotherapie bepaald en in de vervolgsessies werken we hier stapsgewijs naar toe. Uiteraard krijgt je van mij een uitleg over wat haptotherapie en haptonomie precies voor jou kunnen betekenen.

Mogelijkheden van haptotherapie

In de haptotherapie leer je vooral vanuit de ervaring en de beleving. In de therapie wordt aan den lijve voelbaar gemaakt wat je mogelijkheden zijn en hoe je ze kunt gebruiken. De aanraking neemt een grote plaats in de behandelingen in. Via de aanraking kan duidelijk worden hoe je in het leven staat, waarin je geblokkeerd of geremd kan zijn. Haptotherapie maakt gebruik van de inzichten van de haptonomie. Met haptotherapie kan je betekenis gaan geven aan wat je voelt, wat je ervaart en wat er met je gebeurt in het contact met anderen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze diensten, een intakegesprek of vervolgafspraak inplannen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op.

pasfoto2

Praktijk voor massage- en haptotherapie

Violiervaart 8
2724 VT Zoetermeer
Tel: 06-24920032

Snel contact opnemen

U kunt ook direct uw gegevens achterlaten via het formulier hieronder. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Naam:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:

Vraag/opmerking: