Bindingsangst

Het kan zijn dat je door nare ervaringen het vertrouwen in de ander bent verloren. Het kan zijn dat je vaak in het verleden gekwetst bent in het contact met de ander. Misschien heb je een paar keer een respectloze afwijzing ervaren. Deze ervaringen kunnen al heel vroeg in het leven ervaren zijn maar ook op latere leeftijd. Het effect is dat je angst hebt om je aan de ander te gaan hechten. Er is dan een stem, een angst, dat de ander toch niet zal blijven of je zal kwetsen. Die angst kan zo groot zijn dat je er lang voor kan kiezen om maar op afstand te blijven. Ook als je al een relatie hebt, kan dit zo voelen wat tot gevolg heeft dat je de nabijheid van, de intimiteit met je partner liever uit de weg gaat of het gedoogt.

BindingsangstOm een relatie met een ander op een goede en gelijkwaardige manier op te bouwen is het eerst nodig dat je weer vertrouwen krijgt in jezelf en de nare ervaringen en wat dat met jou gedaan heeft in de ogen kijkt en in je lijf kan gaan voelen. Dat geeft de mogelijkheid tot verwerking en loslaten. Dat geeft ruimte voor nieuwe ervaringen en een groeiend vertrouwen in de ander. Haptotherapie en massagetherapie kunnen je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en je ervaringen een plaats te geven en waar dat kan, ze los te laten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze diensten, een intakegesprek of vervolgafspraak inplannen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.

pasfoto2

Praktijk voor massage- en haptotherapie

Violiervaart 8
2724 VT Zoetermeer
Tel: 06-24920032

Snel contact opnemen

U kunt ook direct uw gegevens achterlaten via het formulier hieronder. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Naam:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:

Vraag/opmerking: