Omgaan met hooggevoeligheid

Heb je last van een teveel aan prikkels ? Verlies je jezelf in een drukke omgeving? Wordt je soms helemaal hor en dol in een grote groep mensen? Moet jij niets hebben van drukke evenementen? Lijkt het wel of je naakt bent en niets je beschermt tegen alles wat er op je afkomt ? Hooggevoeligheid is een kwaliteit maar kan ook tot een zware last worden waaraan je behoorlijk onderdoor kan gaan. Soms is er een duidelijke oorzaak aan te wijzen zoals een onveilige omgeving vroeger waarin het noodzakelijk was om je voelsprieten ver uit te steken.Nu zou je ze soms het liefst afhakken of intrekken. Het leven als hooggevoelige kan zeer vermoeiend zijn, veel spanning en stress geven en je ook makkelijk van je eigen pad afbrengen.

hooggevoeligheid

Haptotherapie  en massagetherapie kunnen je helpen je meer bewust te maken van je grenzen, het verschil tussen het mijn en dijn, je meer bewust te maken van je lichaam waarin rust en stilte te vinden is en veiligheid, je lichaam meer te gaan bewonen. Ook wordt de mogelijkheid geschapen om weer te kunnen ontspannen en te durven gaan voelen wat van jou is en wat jouw pad is.

Zie ook de boeken “Hoog Sensitieve Personen” van Elaine N. Aron

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze diensten, een intakegesprek of vervolgafspraak inplannen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.

pasfoto2

Praktijk voor massage- en haptotherapie

Violiervaart 8
2724 VT Zoetermeer
Tel: 06-24920032

Snel contact opnemen

U kunt ook direct uw gegevens achterlaten via het formulier hieronder. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Naam:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:

Vraag/opmerking: