Ouder worden, een nieuw evenwicht vinden

Ouder worden, met pensioen gaan, de kinderen de deur uit, leren omgaan soms met lichamelijke gebreken… Dit vraagt allemaal om je opnieuw in te stellen op een veranderde situatie en op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht van waaruit je de komende periode weer goed verder kan gaan. Dat gaat niet zomaar vanzelf. Dat vraagt om opnieuw na te denken wat je belangrijk vindt, hoe je het wilt, hoe je dat met je partner samen wilt? Vaak moet je na een lange tijd weer opnieuw bij jezelf te rade: Wat wil ik nou eigenlijk ? Soms kan de periode waarnaar je zo lang hebt uitgekeken, heel anders aanvoelen en uitpakken dan dat je gedacht had !

ouder worden

Soms wordt je in deze nieuwe periode van relatieve rust opeens geconfronteerd met zaken uit het verleden! Daarnaast kan het zijn dat deze levensperiode zaken met zich meebrengt die minder aangenaam zijn zoals het last krijgen van lichamelijke gebreken, een haperende geest, afnemende sociale contacten, eenzaamheid, verlies van naasten…

Soms zijn er twijfels over zingeving, variërend van: “Waar heb ik het allemaal voor gedaan?” tot “Waarom zou ik vandaag nog mijn bed uitkomen? Hoe vindt je opnieuw je evenwicht hierin en de kracht om door te gaan? Haptotherapie kan je helpen om meer helderheid te krijgen over wat je echt belangrijk vindt, helpt je om je eigen pad te gaan lopen, je eigen evenwicht weer te (her)vinden en weer in contact te komen met je eigen (veer-)kracht.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze diensten, een intakegesprek of vervolgafspraak inplannen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.

pasfoto2

Praktijk voor massage- en haptotherapie

Violiervaart 8
2724 VT Zoetermeer
Tel: 06-24920032

Snel contact opnemen

U kunt ook direct uw gegevens achterlaten via het formulier hieronder. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Naam:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:

Vraag/opmerking: