Het belang van ontspannen

Door hard te werken, onszelf erg te belasten, kunnen we spanning opbouwen. Spanning die zich vertaalt in het lichaam in onze hartslag, spierspanning, ademhaling, huidspanning etc. Het lichaam kan dit allemaal aan mits er ook weer sprake kan zijn van een regelmatig ontspanning. Is er te vaak en te regelmatig sprake van een te hoge spanning, dan kan het lichaam soms de normale spanningsmodus niet meer terugvinden en blijft het lichaam, de mens constant in te hoge versnelling staan.

belang van ontspannenHet gevolg hiervan kan zijn dat er eerst verzuring en later verharding of verstrakking kan gaan plaatsvinden. Dit kan leiden tot een regelmatig gevoel van gespannenheid, pijnklachten in huid en spieren, bewegingsklachten, en te hoge of oppervlakkige ademhaling, moeheid, lusteloosheid, slecht slapen, hoofdpijn, rusteloosheid, vervreemding van het eigen lichaam.

Via aanraking en massage kan je eerst meer gaan voelen wat jouw lichaam jou wil laten voelen, de spanning, de druk, de pijn. Maar ook kan er weer een weg terug ervaren worden naar het ontspannen, het gevoel van ruimte en energie, een rustiger en diepere ademhaling, soepelheid van spieren en huid, een fijnere manier van “zijn”.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze diensten, een intakegesprek of vervolgafspraak inplannen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.

pasfoto2

Praktijk voor massage- en haptotherapie

Violiervaart 8
2724 VT Zoetermeer
Tel: 06-24920032

Snel contact opnemen

U kunt ook direct uw gegevens achterlaten via het formulier hieronder. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Naam:*

E-mailadres:*

Telefoonnummer:

Vraag/opmerking: